dilluns, 10 d’octubre de 2011

Com aplicar les TIC per millorar l'empresa


Avui dilluns 10 d'octubre hem fet un exercici d'imaginació per millorar un negoci aplicant les TIC. Aquest ha estat l'enunciat:

En grups de 4-5 persones, escolliu una empresa o tipus de negoci en el que estigueu treballant actualment un de vosaltres.

a) Analitzeu si es tracta d’una empresa basada en una indústria de la informació, o bé una indústria de béns físics.

b) Com creieu que podríeu millorar la productivitat de l’empresa utilitzant les TIC?

Han sorgit molt bones idees. Hem posat en comú un parell d'iniciatives:
- Millorar el servei de Bus Turístic de Barcelona amb realitat augmentada, amb unes polseres digitals que facilitessin el control i l'accés, amb pantalles que indiquessin la posició del bus per GPS....

- Publicació a la Viquipèdia d'algunes obres del Museu Víctor Balaguer, en col·laboració amb d'altres museus, i així difondre la seva obra, fer publicitat i fomentar més visites.

Ambdues iniciatives tenen objectius similars (tenir més o millors visites a les instal·lacions físiques), però amb grans diferències respecte el cost d'implementació, oi?

A la classe de pràctiques hem avançat amb la pràctica 1. A la propera sessió finalitzarem la pràctica en Word, i començarem a treballar amb l'OpenOffice.

Properament publicarem al blog el procediment per donar-vos d'alta en el blog de l'assignatura d'Introducció a l'Arxivística (http://esaged-premsa.blogspot.com), per tal de poder fer entrades vosaltres mateixos. Estigueu atents...

Ens seguim llegint!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada