dilluns, 17 d’octubre de 2011

Eines TIC i productivitat a l'empresa

Avui a la classe de teoria hem parlat de Google Desktop, de folksonomies, de tecnologies per millorar la productivitat de l'empresa, ... Us deixo el vídeo sobre usuaris i suport tècnic que hem vist a classe per il·lustrar el suport necessari als usuaris per gestionar correctament el canvi d'un sistema a un altre.Per cert, al buscar l'enllaç de Google Desktop, he vist la darrera entrada en el seu blog (setembre 2011) informant que ja no està accessible per descarregar, i que no ofereixen més suport ni millores al producte. Una llàstima... però molt coherent amb l'estratègia de Google on la informació cada cop més està al núvol.

4 comentaris:

 1. Potser el programa ja no el milloraran però encara es pot descarregar de molts llocs com:

  http://google-desktop.softonic.com/

  Jo ho vaig fer ahir i funciona molt bé, només has d'esperar una horeta o així perquè el programa indexi la teva memòria abans de poder funcionar.

  raul aguilar

  ResponElimina
 2. Aquesta estratègia perquè tota la informació estigui al núvol, fins a quin punt garanteix la conservació de la informació que hi pengem a llarg termini?

  Pep

  ResponElimina
 3. Garantir, el que es diu garantir... Suposo que a les condicions de servei que sempre acceptem sense llegir hi deu dir alguna cosa al respecte. Personalment, crec que la informació té més números de conservar-se a Google que al meu disc dur. Però això no treu que la tingui per duplicat a ambdós llocs. I encara a més llocs (disc dur extern, còpies en CD, ...). I si cal, contractar un servei específic a una empresa especialitzada. Tot va en funció de les necessitats i del pressupost.

  ResponElimina
 4. Sobre el que hem parlat a classe d'indització / folksonomy, he trobat un article molt interessant que trata sobre la indització social i la recuperació de la informació (http://bit.ly/4zvHEj). Explica d'una manera clara que és i per a què serveix. Defineix el tagging com aquell procés distribuït en el que els recursos o objectes són descrits o caracteritzats per mitjà de tags (termes o conjunt de termes en llenguatge natural). Al resultat agregat d'aquest procés se li denomina folksonomia, que significaria ·clasificación hecha por el pueblo".

  ResponElimina