dilluns, 5 de desembre de 2011

Més del Mòdul 2: El Programari Lliure

El programari lliure és aquell que compleix les 4 llibertats del software: dret a utilitzar-lo, dret a personalitzar-lo, dret a distribuir-lo i dret a millorar-lo i publicar-ne les millores.

Avui hem parlat de tots aquests temes a classe, i ens ha quedat pendent parlar dels models de negoci associats al programari lliure (o sigui, com es poden guanyar diners treballant amb programari lliure, si és gratuït).
Alguns dels enllaços que hem comentat a classe:

  • Alternativeto.net: Web on pots proposar un programa, i t'ofereixen bones alternatives per fer el mateix amb d'altres programes diferents.
  • Todo va a cambiar: Llibre MOLT recomanable sobre com la tecnologia impacta a les nostres vides, a la societat i a l'empresa, i ens fa evolucionar o desaparèixer. Accessible on-line de forma gratuïta. Escrit per Enrique Dans, un dels blogguers més llegits en castellà de tot el món.
  • Creative Commons: és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius. Aquí podrem trobar models de llicències copyleft.
  • Creately: Eina per crear diagrames de flux on-line de forma col·laborativa.


Podeu descarregar els apunts que hem utilitzat a classe aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada